Projektet “Made in Rosengård” har startat

Somaliska Freds har nu startat projektet “Made in Rosengård” med stöd från Allmänna Arvsfonden. Projektet går ut på att utbilda unga Rosengårdsbor i entreprenörkap och ge dem en plattform att realisera sina egna projekt. Fokus ligger på nyanlända. download

Vi håller just nu på att samla unga som har olika idéer, t.ex. skapa en bok med egna hennadesigner, utveckla muslimskt mode, filma med film och foto med bland annat drönare, datorreperationer och utveckla billig webdesign för små företag.

Den 19:e augusti träffade vi Fadi Barakat, projektchef på Näringslivskontoret i Malmö, och Julius Mauritzson, projektledare på PwC i Malmö, som kommer att bidra med rådgivning och inspiration i projektet. Inom kort kommer vi dessutom att skapa den ekonomiska föreningen “Made in Rosengård” – av och för unga.

Posted on September 4, 2018, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: