Somalia

Under år 2011 började Somaliska Freds- och Skiljedomsföreningen med  utvecklingsarbete i Somalia. “Det är viktigt att förbättra situationen på plats i landet”, säger föreningens grundare och advokaten Abdullahi Farah Qaarey. “Vi har sett genom åren att många exil-somalier och svenskar är intresserade av utvecklingen i Somalia. Vi hoppas nu kunna kanalisera detta engagemang”.

Somalia har befunnit sig i inbördeskrig sedan 1991 då Mohamed Siyad Barre störtades från makten. “Det somaliska folket är trött på kriget och törstar efter fred och stabilitet”, säger Qareey. “Alla som vill göra en insats för utvecklingen i Somalia är välkomna till oss. Det är dags att tänka på återuppbyggnaden av Somalia”.

Fredsarbete
Somaliska Freds har genom åren varit aktiva i fredsarbetet i Somalia. Föreningens grundare Abdullahi Qaarey har deltagit på flera fredskonferenser i bland annat Kenya och Djibouti med syfte att skapa en fredlig utveckling i landet. “Flera gånger har vi lyckats samla parterna som är involverade i kriget”, säger Qaarey, “och om vi får mer stöd kan vi snart komma till en lösning på konflikten tillsammans med internationella aktörer”.

Somaliska Freds har bestamnt sig for att borja arbeta i centrala Somalia, där många klaner befunnit sig i strid med varandra i flera år. Samtidigt far vi inte glömma helheten och arbeta for en fredlig utveckling i hela Somalia.

  1. somaliska i rosengård

    bra jobbat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: