Hashim intervjuad i Aftonbladet om corona

Svenska medier fortsätter att intressera sig för informationsspridning kring corona i utsatta områden. I slutet av förra veckan intervjuades Somaliska Freds ordförande Hashim Abdikarem i Aftonbladet. Ni kan läsa artikeln med den något missvisande rubriken här: Svårt att nå ut med coronainfo till alla.

Här följer ett utdrag från artikeln:

Hashim Abdikarem är ordförande i Rosengårdsföreningen Somaliska Freds. Han är tydlig med att de inte haft något samarbete med kommunen kring coronaviruset men pekar på att de själva fått ut information på ett bra vis.

Hashim i Rosengård

– Vi i föreningen har en Whatsapp-grupp och en Facebookgrupp där vi informerar varandra och skickar sms. Där tycker jag alla fått väldigt bra kunskap om covid-19. Jag tror inte det är någon somalier i Skåne som inte känner till det, säger Hashim Abdikarem.

Förutom Somaliska Freds och andra föreningar de samarbetar med menar han även att svensk-somalier som inte pratar så mycket svenska får en hel del information från svensk-somalier som arbetar inom sjukvården.

Inom föreningen har de även sett till att få besök från exempelvis Smittskydd Skåne för att få vidare kunskap.

– Då får vi information men vi samlar inte så många i lokalerna utan delar vidare den informationen i våra grupper, säger Hashim Abdikarem.

Posted on April 7, 2020, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: