Fotboll och simning populära aktiviteter

Somaliska Freds fotbollslag har haft en mycket aktiv höst. Vi tränar flera gånger i veckan antingen i Rosengårds sporthall eller i Herrgårdens sporthall. Laget har blivit en stor succé och är en viktig fritidssysselsättning för många av killarna i Rosengård.

”Så fort det finns en ledig tid efter skolan eller på helgerna så bokar vi den”, säger Hashim Abdikarem, som är ordförande för Somaliska Freds. ”Killarna är ivriga att spela fotboll och det är jättebra att de får tillgång till kommunala tider. De känner sig välkomna i samhället”.

Under hösten har vi också organiserat simundervisning i Rosengårds sporthall. Simningen har riktat sig dels till somaliska kvinnor och dels till flickor och pojkar. ”Över 40 medlemmar har deltagit på simundervisningen under hösten”, säger Farhan Mohammed i Somaliska Freds. ”Framförallt har kvinnor i 40-årsåldern passat på att komma på simningen”.

Tack vare samarbetet med Malmö Kultur och Fritid har vi fått tillgång till hela simbassängen under ett par timmar varje månad – utan kostnad.

Posted on December 9, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: