Somaliska Freds firade skolavslutning i Lund

Fredagen den 15:e juni arrangerade Somaliska Freds en utflykt till Stadsparken i Lund. Vi grillade, badade på Högevallsbadet och spelade fotboll och brännboll. Vi delade parken med firande studenter som togs emot av familj och vänner.

“Det är jättebra att barnen får komma utanför Malmö”, sade Hashim Abdikarem, projektledare i Somaliska Freds, “annars kommer de att gå runt i Rosengård hela sommaren utan att få kontakt med samhället runtomkring dem”. På utflykten passade vi också på att träna med Somaliska Freds fotbollslag. “Vi kommer ha en träningsmatch mot ett lag från Gotland i slutet av juli”, berättade Said engagerat som är en av tränarna för laget. “Nu kommer vi träna hela sommaren”.

Tanken med fotbollslaget är att vara inkörsport till ordinarie fotbollslag. “Många invandrarkillar och invandrartjejer har svårt att ta steget in i vanliga fotbollslag på grund av språkbarriärer m.m. säger Said, “men vi hoppas kunna underlätta integrationen med vårt fotbollslag”.

Posted on June 16, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: