Höstens aktiviteter börjar

Somaliska Freds har nu börjat med sina höstaktiviteter. På schemat står, läxhjälp, utflykter och undervisning i Islam. “Varje lördag och söndag kommer vi att arrangera läxhjälp i våra lokaler i Rosengård”, säger Somaliska Freds:s ordförande Mahat Alas, “vi kommer i första hand att hjälpa barnen med svenska, matematik och engelska”.

Lördagen den 3:e september hade Somaliska Freds koranundervisning på Bennets väg. Barnen lär sig att läsa på arabiska och de får lära sig mer om islam på ett kreativt sätt – där barnen står i centrum. “Det måste vara roligt att lära sig, annars tröttnar barnen efter tio minuter”, säger Mahat Alas.

Posted on September 4, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: